Rockin’ HR

Als we organisaties als een bandje bekijken, welk instrument zou HR dan bespelen? 

Strakke planning
Misschien als drummer, een beetje verscholen achter zijn bandleden, strak het ritme aangeven? Maar hoe creatief je ook met ritme en tempo varieert, uiteindelijk moet je wel op tijd klaar zijn. Lijkt een beetje op de planning van functionerings-, selectie- en exitgesprekken, niet?

Tenenkrommende solo's
Of, toch maar de gitaar? Soms onopvallend aanwezig, maar dan ineens de drang om op de voorgrond te treden met een tenenkrommende solo. Niet altijd een succes, de groove wordt bruut onderbroken en het publiek ben je snel kwijt. Zo’n solo kan mooi passen of juist een interessante breuk veroorzaken. Maar vaker nog onderbreekt het de spanningsopbouw en ben je niet veel meer dan een solist die zijn mede-bandleden is kwijtgeraakt.

Overschreeuwen
Zanger(es) dan? Mwah. Permanent op de voorgrond lijkt geen goede uitgangspositie voor HR. Timing is ook hier een issue: je verhaal op orde hebben en deze vervolgens op de juiste toon en op het juiste moment vocaliseren. Nog belangrijker is het om op tijd je mond te houden. Jezelf niet overschreeuwen is een nuttige eigenschap. Ook voor HR.

Krachtige bas
Toch maar op bas? Op het eerste gezicht wat onopvallend, misschien. Maar als je erop let blijf je de basgroove horen. En voelen. Inspelend op het drumritme, maar wel met de vrijheid om te variëren. De diepte zoeken en de band vooruit stuwen. Een funky motor, stevig, krachtig. Geen schreeuwlelijk. Subtiel maar onontkoombaar. HR Bass Power!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten